Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så var Pierre Engvalls debut i NHL

Inatt fick den förre HV-forwarden Pierre Engvall äntligen göra sin NHL-debut.

Efter 128 matcher i AHL fick 23-åringen spela sin första match i världens bästa hockeyliga natten till onsdagen svensk tid. Detta när Toronto Maple Leafs ställdes mot William Karlssons Vegas Golden Knights på bortaplan. Inför matchen sa Engvall att han blev överraskad över beskedet att få chansen i NHL.

– Det var helt otroligt, jag blev chockad när jag hörde det. Det är en dröm som blir sann och jag är väldigt glad.

Debuten skedde inför 18 292 åskådare i T-Mobile Arena. Fram till mitten av andra perioden var ställningen mållös innan hemmalaget kunde ta ledningen. Därefter följdes lagen åt i målskyttet och vid ställningen 3–2 till Vegas i mitten av den tredje perioden stod hemmamålvakten Marc-Andre Fleury för en otrolig prestation när han slängde sig och gjorde en "fotbollsräddning" med sin plockhandske.

Räddningen bäddade för att Vegas kunde hålla undan och så småningom avgöra till 4–2 i öppen kasse.

Varken William Karlsson eller Pierre Engvall noterades för någon poäng under matchen. Engvall registrerades för 09:27 minuters istid och –1 i plus/minus-statistiken.