Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saab tecknar ramavtal med FMV

Försvarskoncernen Saab har gjort upp med Försvarets materielverk (FMV) om leveranser av vapensystemet Carl-Gustaf M4 till den svenska försvarsmakten, enligt ett pressmeddelande. Det rapporterar TT. Den nya ramavtalet kommer i nuläget inte påverka Saabs fabrik i Huskvarna, detta betyder dock inte att ramavtalet kan gynna Huskvarnas fabrik i framtiden.

Enligt TT har Saab och FMV har tecknat ett ramavtal som gör det möjligt för FMV att lägga beställningar under en tioårsperiod. En första beställning värd 330 miljoner kronor har lagts med planerade leveranser under 2020–2023.

"2018 lade FMV den första ordern för att förse den svenska försvarsmakten med den senaste versionen av Carl-Gustaf-systemet. Ramavtalet som nyligen signerades är början på större investeringar i systemet", står det i pressmeddelandet.

- Den första beställningen på Carl-Gustaf-systemet kommer inte beröra verksamheten i Huskvarna men långsiktigt kan ramavtalet komma att gynna verksamheten i Huskvarna, berättar Petter Larsson, Media Relations Manager på Saab.