Det var vid sjutiden på morgonen som polisen larmades från ett ridstall på Nissanvägen i Taberg med anledning av stölden.

Någon gång sent på tisdagskvällen eller natten mot onsdagen ska ridanläggningen Stall Primera blivit utsatt för ett inbrott. Ett flertal hästsadlar ska stulits.

– I nuläget har jag inga uppgifter om hur många sadlar det rör sig om, säger Björn Öberg, presstalesperson på Polisregion Öst.

Det uppskattade värdet ska dock ligga på minst en kvarts miljon kronor eller mer.

– Vi har gjort en teknisk undersökning på platsen så vi får se vad den ger, säger Björn Öberg.

Karolina Malmlöv, ägaren av stallet, berättar att tjuvarna har fått med sig en hel del.

De har tagit 7, 8 sadlar, sadelgjordar, träns, schabrak och så. De har valt ut det dyraste, säger hon och berättar att tjuvarna har gått in inifrån stallet och tagit sönder en ruta genom dörren som ligger intill sadelkammaren. Sedan har de stuckit in handen och låst upp.

Enligt Karolina Malmlöv har tjuvarna fått med sig stöldgods för ett värde som överstiger 100 000 kronor.

Polisen misstänker att det handlar om flera personer som legat bakom stölden och söker därför iakttagelser runt om i Taberg och i anslutning till Nissanvägen.

– Det bör vara fler personer inblandade, det har nog krävts ett stort fordon för att få med sig allt detta. Det är absolut intressant för oss om vi kunde få vittnesuppgifter om folk rört sig där under natten, säger Björn Öberg.