Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt vårtecken - SMHI varnar för gräsbränder

På onsdagseftermiddagen varnar SMHI för att det är en stor risk för gräsbrand. – Det är torrt idag och soligt och det gör att det blir risk för gräsbränder under eftermiddagen, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Våren tycks vara här på riktigt. Risk för gräsbrand utfärdas nämligen under våren när risken är stor att bränder uppstår och lätt sprids i det torra fjolårsgräset. Risken har utfärdats över hela Småland, Västergötland och Östergötland.

– Kall, torr luft har strömmat in. Det är torrt idag och soligt och det gör att det blir risk för gräsbränder under eftermiddagen, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Säsongen för gräsbränder börjar i februari när det är tillfällen med torr luft och soligt väder. En stor försiktighet bör vidtas ifall man tänker elda utomhus.

– Det kan utfärdas en risk från och till, tills nytt grönt gräs växer ut, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.