Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samtliga tilläggsförslag från KD och M röstades ner

Jönköpings kommun har en liten annorlunda sammansättning än många andra kommuner. Politiken är inte alltid strömlinjeformad och följer inte alltid färdiga mönster. Vi ser nu i ”coronatider” att olika politiska lösningar dyker upp som nu i Jönköpings kommun mellan MP, C, L och S.

Nu till politiken i Jönköping, där det verkar som att vi har ett väl sammansvetsat gäng, som styr politiken i kommunen. Ett samarbete som jag tror mycket handlar om kemin mellan de politiskt styrande. I kommunpolitiken finns det många frågor som varken är höger eller vänster och då gäller det att komma fram till en gemensam lösning som är det bästa för kommunen.

Nyligen var det ett högt tonläge i kommunfullmäktige när ändringsbudgeten diskuterades där M och KD anser sig helt nonchalerade av koalitionspartierna, vilket togs upp flera gånger i debatten. Trots allt är det majoritetens förslag som segrar så fungerar en demokrati. Sturesson KD uttrycker ”vi har utifrån ett genuint engagemang försökt hitta förslag att hantera krisen, att då bli etiketterad som populist sårade många”.

I en demokrati blöts och stöts olika frågor som till slut blir ett förslag som läggs fram för beslut. Finns det majoritet för ett förslag så gäller det. Är man i minoritet får man acceptera att bli nedröstad för de förslag som läggs fram. Jag kan förstå både Sturesson och Jutterström att för det mesta bli nedröstade men sådana är spelreglerna oavsett hur bra förslaget är.

Sammanfattningsvis för kommunens bästa finns det en koalition som fungerar och som trivs ihop. Det skall vi alla glädjas åt!

Jens Junelind

samhällsdebattör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel