Den 18-årige målvakten har fått spela tre SHL-matcher under vintern och gjort det med bravur. Men med nyförvärvet Felix Sandström, Fredrik Pettersson-Wentzel och förhoppningsvis också Linus Söderström på målvaktssidan har HV71 tagit beslutet att dubbelregistrera Adam Åhman för Oskarshamn.

Den hockeyallsvenska klubben har tappat just Felix Sandström, som var inlånad från Brynäs. Sedan tidigare har Oskarshamn Wictor Ragnewall på målvaktssidan och de har också värvat in Christoffer Rifalk. Nu vill klubben backa upp de båda med Adam Åhman.

– Adam blir en bra trygghet för oss om det skulle vara så att det händer något med någon av våra målvakter, säger sportchefen Per Kenttä till Oskarshamns hemsida.

I samband med att sa sportchefen Johan Hult följande om Adam Åhman:

– Vi kommer att lägga stor vikt vid att han får stå många matcher, sedan om det blir i HV eller någon annanstans, det får vi se. Han har visat att han håller i SHL men han behöver få spela många matcher.

Sedan tidigare är den 18-årige backen Tom Hedberg också dubbelregistrerad för HV71 respektive Oskarshamn. Både Hedberg och Åhman spelar för tillfället U19-VM men kommer finnas tillgängliga för sina klubblag från och med nästa vecka.