Efter två dagar med isträningar i Ritari Areena i Tavastehus var det på lördagen dags för HV71 att spela match mot hemmaklubben HPK.

Den första perioden blev en tempofylld men aningen chansfattig historia. Tidigt i den andra perioden small det dock till bakom HV-målvakten Felix Sandström. I powerplay sköt Markus Nenonen 1–0 till hemmalaget.

Relaterat till artikeln

HV-forwarden Isac Brännström inledde matchen på ett piggt sätt och när HV71 en bit in på den andra perioden kvitterade kändes det inte ologiskt att det var just Brännström som nätade.

Joakim Andersson fick fram pucken till 20-åringen och fri med HPK:s målvakt Emil Larmi gjorde han inget misstag.

Men HPK skulle få chansen i powerplay igen innan den andra perioden var över – och då small det på nytt. Markus Nenonen blev målskytt för andra gången i matchen då Mattias Tedenby satt på botbänken.

HV71 försökte framåt i den tredje perioden, men de heta och klara målchanserna uteblev. I stället såg hemmalagets kapten Otto Paajanen till att stänga matchen med sitt 3–1-mål.

Lördagens kamp mot HPK var HV71:s femte träningsmatch för säsongen. I de fyra första blev det idel segrar, men nu har alltså säsongens första HV-förlust registrerats efter 1–3 i Ritari Areena.

Relaterat till artikeln