Grundtanken från min sida var väl egentligen att det vore kul att få ihop en bra spelning, att avsluta året med något roligt rockigt. Då hörde vi av oss till Teaser Sweet och även till Greybeards som vi spelade med på en festival tidigare i år. Alla var på och då tänkte jag att vi kör på, säger Sebastian Sandberg från Crow County Outlaws.

Och när Teaser Sweet fick frågan var det självklart att haka på.

Vi gillar ju det här stället och vi känner ju Crow County Outlaws, så det var självklart. Jag vet inte om vi har gigat ihop tidigare dock, säger Marcus Damberg frågande.

Efter lite tid att tänka kommer de fram till att det kanske var en festival på KFUM som de har spelat på tillsammans tidigare, men då på olika scener och helt olika tider. Kontentan är dock att de ser fram emot att spela tillsammans.

Både det här stället och de band vi ska spela med avgjorde att vi sa ja, säger Therese Damberg från Teaser Sweet och fortsätter:

Finns det ett band som är lokalt, som man tycker om, då frågar man gärna dem. Vi vill hjälpa varandra i och med att vi känner varandra i så många band här i Jönköping. Har man möjligheten att bjuda in ett lokalt band så gör man gärna det.

Vänner till Crow County Outlaws har startat "Support your local acts" i Stockholm där lokala band får ett tillfälle att spela sin musik. Kanske den här spelningen kan bli en start för något sådant här menar de.

Det vore bra att ha här nere också. Även om det är skitkul att hamna som förband till ett större band så tycker jag att det är betydligt roligare att spela med folk man känner och har kul med, säger Sebastian och fortsätter:

Jag har funderat på det, men då gäller det att ha tid med det. Då handlar det om att skapa ett tydligt nätverk och få in grupper samt även folk som är sugna på att supporta det.

Men det är inte bara en vanlig konsert som händer i slutet av säsongen. Tankarna är nämligen att intäkterna ska gå till något gott.

Sedan har det successivt blivit fler tankar kring hur vi kan utveckla det härifrån. Tanken från Crow County Outlaws är att skänka delar av intäkterna till välgörande ändamål. Sedan får varje band bestämma hur de vill göra med sitt, säger Sebastian.

Just nu sållar vi ut vilket som kan funka bäst, så vi har inte valt något än. Men det kommer lite längre fram.

Crow County Outlaws, Teaser Sweet och Greybeards spelar på Sofiehof Underjord 16 december.