Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saxofonisten Johan Stengård till Jönköping

Välkända saxofonisten Johan Stengård och hans Big Band ger konsert på Jönköpings Teater på onsdagskvällen. En rykande het kväll utlovas.

Det ska enligt ett pressmeddelande bli en musikalisk upplevelse med musik för musik- och jazzvänner och för dem som vill uppleva 1940- och 50-talet igen.

Konsert beskrivs som att det är 18 av Sveriges bästa musiker som spelar klassiska repertoar i samma originalorkester arrangemang direkt från USA som Sinatra och Basie spelade. Johan Stengård inleder konserten med en solo avdelning innan bandet tar plats på scen. Tillsammans med sångaren och artisten Patrik Lundström som sjunger New York, New York, The Lady Is A Tramp, Fly Me To The Moon, My Way och många fler av Frank Sinatra hits, utlovas en rykande het och svängig kväll.

Många världsstjärnor

Johan Stengård, saxofonsolist med tjugo soloalbum utgivna, tusentals solokonserter sedan trettio år. Innan dess var han free-lance musiker och medverkat på hundratals inspelade album och tv-rogram med artister. Johan Stengård har bland annat spelat med ABBA, Michael Bolton, Phil Collins, Lena Horne, Sammy Davis J:r, Tomas Ledin, Björn Skifs oc Tommy Körberg

Johan Stengård Big Band - Music of Sinatra & Count Basie etc... består förutom av professionella musiker även av elever från Musikhögskolan I Stockholm.