Läs mer: SD bjöd in våldsdömd nazist till EU-parlamentet

Läs mer: Aronsson (SD): Det är för jävligt - en skandal

Det var i maj 2016 som den våldsdömde nazisten följde med på Sverigedemokraternas resa till Bryssel och hälsade på EU-parlamentarikern Kristina Winberg. Redan 2015 var det tal om att 26-åringen skulle åka med Jönköpingsföreningen till Bryssel men den gången fick han inte följa med.

Jag hade kännedom om att han hade saker i sitt belastningsregister som inte var lämpliga och då avrådde vi, berättade Kristian Aronsson, gruppledare för SD i Jönköping för JP i

2016 var det Haboföreningen som arrangerade Brysselresan och Olle Moln-Teike, ordförande för SD i Habo och Mullsjö, bjöd med 26-åringen.

Han är medlem och ställer upp och gör massa saker i för partiet. När Jönköping åkte fick han inte följa med, då tyckte jag han skulle få en chans, säger Olle Moln-Teike.

Han berättar att inför resan fick de lämna in alla personnummer till Bryssel där det gjordes en säkerhetskoll på resenärerna.

Med tanke på att vi fick ok från Bryssel och att han är medlem i SD så ligger inget ansvar på Kristina Winberg överhuvudtaget, säger Olle Moln-Teike.

Kristina Winberg t att parlamentet inte gör kontroller av besökare utan att ansvaret vilar på kommunföreningarna och distrikten.

Läs mer: S-topp: Nazibesöket är Winbergs ansvar

Läs mer: Winberg slår ifrån sig - får intern kritik

Olle Moln-Teike berättar att han lärde känna 26-åringen genom partiet, han tror att det var kring 2012-2013 men minns inte exakt, däremot minns han att det var inför valet 2014. En källa med insyn i partiet beskriver Olle Moln-Teike, 26-åringen och en annan SD-medlem som ett järngäng.

De är väldigt tajta, tar många egna initiativ och är ivriga med att dela ut flygblad. De säger att de vill rädda Sverige, säger källan.

Olle Moln-Teike värjer sig mot begreppet järngäng. Han berättar att han delat ut flygblad med 26-åringen ett antal gånger och att de även umgåtts privat vid några tillfällen. Enligt Olle Moln-Teike har 26-åringen tagit avstånd från sina våldshandlingar och nazismen.

Han var ju med och demonstrerade med Svenskarnas parti 2013, har ni pratat om det?

Det vet jag inte så mycket om, han sa att han skulle vara där och kolla på dem.

Du vet inte om han skulle gå med?

Nej, det vet jag inte.

På sin Facebook gillar han fortfarande nazistiska sidor och är vän med nazister, exempelvis Pär Öberg, vad tänker du om det?

Han får väl umgås med vilka han vill.

Med tanke på hans förflutna och att han fortfarande gillar nazistiska sidor på Facebook och är vän med nazister - då låter det inte riktigt som han tagit avstånd.

Jag har inte granskat alla hans vänner och sidor och så.

I december 2016 bjöd 26-åringen in till grillfest i Stadsparken, grillkvällen handlade om hur den nationella kampen ska föras framåt. Inbjudan avslutades med "hell seger" och skickades till flera medlemmar, däribland Olle Moln-Teike.

Han är en fantast av nordisk mytologi och vikingar, så jag kopplade det till något sådant, säger Olle Moln-Teike som skulle resa i väg och därför tackade nej till grillkvällen.

Det är en nazistisk hälsningsfras, vad tänker du om det?

Det verkar ju som att det är en översättning av sieg heil, det är väldigt olämpligt i sådana fall.

I maj 2015 deltog Olle Moln-Teike och 26-åringen i en demonstration under parollen "Sveas folk kräver regeringens avgång". Jonathan Leman, researcher på Expo, bevakade demonstrationen som bland annat organiserades genom en Facebookgrupp med samma namn.

Det som skreks under demonstrationen var inte brottsligt men i Facebookgruppen myllrade det av hat och grov rasism, berättar han.

Så gott som dagligen delades, kommenterades och gillades material från bildsajten koling.nu. En sajt som hyllat den nazistiska terrorgruppen The Order och som marknadsför Nordisk ungdom och sprider rasideologiskt och antisemitiskt material.

En av de mer gillade kommenterarna i gruppen handlade om att bränna ner alla moskéer i Sverige, någon annan hade skrivit "Det finns 10 000 Anders Breivik i Sverige så det smäller snart garanterat" och gjort tummen upp på det. Enligt Expo var Olle Moln-Teike med i Facebookgruppen vid tiden för demonstrationen.

Jag följde inte det som skrevs där. Det blir hur mycket sidor som helst från alla olika grupper, det är omöjligt att granska allt, säger Olle Moln-Teike.

Olle Moln-Teike är fortfarande med i Facebookgruppen som har bytt namn till "Sveriges folk kräver nyval och demokrati". Sidan administreras av en 36-årig man som tidigare varit medlem i SD Jönköping. 36-åringen lämnade partiet i våras efter att ha hyllat Hermann Göring som han påstår sig vara barnbarn till och är sedan dess också öppet nazist.

Jag delar inte hans åsikter. Du låter förvånad över att det finns folk med högerextrema åsikter, det finns det och det är just därför som han inte är medlem i SD längre, säger Olle Moln-Teike som säger att han inte visste att 36-åringen var administratör för sidan "Sveriges folk kräver nyval och demokrati".

Jag har sett det som 36-åringen delar på sina egna sidor och det är inget jag delar vidare, jag har ifrågasatt det några gånger men det är inget man kommer långt med, säger Olle Moln-Teike.

I Facebookgruppen "Sveriges folk kräver nyval och demokrati" delas fortfarande länkar till nazistiska sajter och det postas nazistiskt material på sidan, exempelvis DN:s chefredaktör Peter Wolodarski utklädd till ortodox jude och utpekad som en sionist som ligger bakom invandringen till Europa.

Jag har inte sett något sådant och jag stödjer inte sådana saker. Det figurerar mycket på Facebook och man får ta ansvar för det man själv skriver och gör, säger Olle Moln-Teike.

Så sent som i somras diskuterade Olle Moln-Teike och den 36-årige nazisten öl i Facebookgruppen.

Vadå, får man inte diskutera öl med personer med andra åsikter, är det vad du menar?

Det sker i en Facebookgrupp där det delas nazistmaterial, med en administratör som är öppet nazist, du är samtidigt ordförande för SD i Habo och Mullsjö, är inte det problematiskt?

Jag ser inget bekymmer i det. Du får det att låta som om jag öppet bidrar med nazism, men jag är inte nazist, säger Olle Moln-Teike.

Men varför är du kvar i gruppen?

Jag följer inte nitiskt allting och vem som har ansvar för vad på Facebook. Jag är inte speciellt aktiv i den här gruppen.

Olle Moln-Teike är inte ångerfull över att han tog med den våldsdömde nazisten till Bryssel.

Han skötte sig väldigt väl och gjorde inget. Jag har inga större betänkligheter förutom att vi kanske skulle ha kollat med Kristina Winberg innan med tanke på hur ni beter er mot henne, säger han.

Men han (26-åringen) gillar nazisidor öppet på sin Facebook och bjuder in till grillfest med "hell seger"?

Det får du ta med honom.

Men det är inget du reagerar på?

Jo, efter man uppdagat det, men det ligger inte på mitt bord.

Läs mer: Winberg "nazistämplad" i Israel

Läs mer: SD toppen visste om nazistens förflutna

Läs mer: SD vill utesluta 26-åringen

Läs mer: Trumps rådgivare tar Winbergs parti