Det är på sin privata Facebooksida

Ursprunget till artikeln Albert Müller delade publicerades av Borås tidning. Den handlar om en man som attackerade kvinnor under en SFI-klass. Artikeln skrevs sedan om och spetsades till på sajten Motgift. Ord som "kultur", "värdland", "muslimsk extremist" och "muslimska vanföreställningar" lades in och slutsatsen blev att svenska skattebetalare får betala om han inte blir utvisad.

Expo Research samlar och analyserar information om intoleranta grupper, nätverk och fenomen. Enligt Alex Bengtsson på Expo är Motgift en nazistisk propagandakanal som drivs av veteraner med bakgrund i nu nedlagda nazistiska Svenskarnas parti och den militanta organisationen Svenska motståndsrörelsen.

De är öppna antidemokrater, antisemiter och rasideologer. Det är ingen tvekan någonstans var de står ideologiskt, säger han.

Motgift publicerar texter och gör nätradio. I en radiosändning den 7 juli diskuteras flyktingbåtar på medelhavet och kommentatorn säger "Sänk en eller ett par båtar. Rikta kanonerna mot dem så är det slut på det."

Alex Bengtsson säger att han inte har sett att Sverigedemokraterna skulle ha uttalat sig om Motgift. Däremot har partiet kritiserat Svenskarnas parti och Svenska motståndsrörelsen som har kopplingar till sajten.

Jag har väldigt svårt att se att Mattias Karlsson skulle göra en annan bedömning av deras ideologiska hemvist.

Vilka kan följderna från Sverigedemokraterna bli?

De har ju en kommunikationsplan om hur de ska agera i sociala medier. De har sin officiella partilinje om att inte propagera för den här typen av sajter. Är de konsekventa skulle personen uteslutas, säger Alex Bengtsson.

Också Sverigedemokraterna i Mullsjö sprider främlingsfientliga artiklar

Alex Bengtsson säger att Fria tider är en högerextrem propagandasajt som sprider etnonationalistiska texter och ibland även gör antisemitiska utsvävningar.

Det som är intressant i sammanhanget är att Mattias Karlsson, när han vikarierade som partiledare, själv har beskrivit tidningen som en neofascistisk sida. Han har mer eller mindre fört ett krig i sociala medier mot Fria tider under vintern och våren.

Enligt Expo har Fria tider också klassats som ideologiskt avvikande av Sverigedemokraterna och Mattias Karlsson har skrivit att "Fria Tider styrs av neofascistiska krafter vars övergripande syfte är att på ett subtilt sätt normalisera icke-demokratisk radikalkonservatism och antisemitism".

I konfliken mellan SD och ungdomspartiet har Fria tider tagit väldigt tydlig ställning för Gustav Kasselstrand, förbundsordförande för SDU.

På SD i Mullsjös Facebooksida liknas också tiggare vid råttor. Det är i en kommentar till ett blogginlägg om tiggare som publicerades här som en person skriver: "Släpper man in råttor i skafferiet får man nog räkna med att dom äter upp maten". Kommentaren är skriven den 20 april och fanns i mitten av juli fortfarande kvar på den officiella Facebooksidan.