I höstas blev det så kallade Broccoliträdet i Huskvarna så vandaliserat att man blev tvungen att kapa ner det. Men nu har trädet tagit revansch och åter börjat spira med små skott som letar sig fram ur stammen här och var.

Mikael Good lade ut bilder på trädet i en grupp på Facebook och i kommentarerna är det många som hyllar att Broccoliträdet aldrig ger sig.

– Jag pratade med några från kommunen när de klippte ner trädet och då sa de att tanken var att det skulle ta sig igen. Det var därför de klippte det som de gjorde, berättar han.

Trädet har betytt mycket för många och för Mikael Good var det ett trevligt inslag i trakten.

– Jag har bott här sedan 1992 ungefär och det är en plats jag återkommit till. Det är tråkigt att trädet blev förstört, men det ska bli kul att dokumentera trädet nu när det kommer igen, säger han.

Att trädet kallades för Broccoliträdet visste han inte förrän han såg fotografen Patrik Svedbergs Instagramkonto "thebroccolitree".

– Jag var inne och tittade ibland, det var ett roligt sätt att sätta Huskvarna på kartan, säger Mikael Good.

Efter att trädet förstördes i höstat blev det inga nya bilder på Instagramkontot som dokumenterat Broccoliträdet.

– Jag ska nog hålla mig borta ifrån det. Skulle jag börja igen så skulle säkert någon komma med sekatör och förstöra det igen, säger fotografen Patrik Svedberg.

Att det annars skulle vara ett spännande stadie att fotografera håller han med om.

– O, ja! Men det är ändå 40 år till det får någon eventuell broccoliform igen, påpekar han.

Patrik Svedberg tror att det är många andra som kommer fota trädet så någon dokumentation kommer inte att saknas.

– Utan kontot hade nog inte trädet skadat, så jag ska nog låta det vara. Det är bättre att låta det leva och må bra, tycker Patrik Svedberg.

LÄS MER: ’Världskändisen’ från Huskvarna utsatt för skadegörelse

LÄS MER: Hur ett vanligt träd blev en enorm succé