LÄS MER: Så kan HV71:s guldlag splittras

Det var folkfest i Huskvarna när HV71-spelarnas guldkortege inleddes efter lunch. Flera hundratals människor stod längs vägarna för att heja på, vinka och hylla svenska mästarna.

– Det är helt underbart. Det är sol ute och vi har vunnit guld. Då är man lycklig och glad, säger Mattias Tedenby.

– Det är fest hela veckan, skrattar Kevin Stenlund. Nu lever man verkligen livet. De här dagarna har varit underbara och det är så sjukt mycket folk här.

LÄS MER: Här laddar du ner din guldlöpsedel

Martin Thörnberg var en annan som vinkade åt flera människor längs gatukanten på väg upp mot Rosenlund. Där gjorde man ett stopp hos North Banks Supporters på Österängen, innan färden gick vidare in mot centrala Jönköping.

– Man bara njuter. Det är så himla kul att få uppleva och dela den här glädjen med grabbarna efter en hel säsong. Att få avsluta på bästa möjliga sätt och dela den här glädjen med alla människorna i stan ... man får nästan tårar, säger en rörd Martin Thörnberg.

– Det är otroligt stort… Jag har varit med några gånger tidigare och vet vad det betyder. Hela staden kommer till liv, även de som inte är intresserade av hockey lever sig med och firar. Vi är värda det allihopa, hela stan är värd det här, skrattar Martin Thörnberg.

Simon Önerud, guldhjälten som avgjorde med sitt 2-1-mål i förlängningen mot Brynäs, hade svårt att hitta ord.

– Det här är så stort! Man har inte fattat det förrän nu. Dagarna har varit grymma och det här är pricken över i:et.

Önerud var sist ut på scen och tog emot det största jublet när han klev upp på scen med SM-bucklan. Men det mest känslomässiga framträdandet stod Pär Arlbrandt för. Han kunde knappt hålla tillbaka tårarna. Arlbrandt meddelade efter SM-guldet att han kommer sluta.

– Allt bara kom över mig när jag klev upp på scen. Känslorna välde över,

Jönköpings kommun uppskattade inledningsvis att mellan 20 000 - 25 000 människor förväntades hylla HV71:s guldhjältar i Knektaparken.

– Det är svårt att göra en grov uppskattning. Men valet av Knektaparken har legat till grund för den massan, säger Stefan Carlsson, kommunikationsansvarig hos Jönköpings kommun.

Vid 17-tiden, då HV-spelarna klev upp på festscenen, kom polisens uppskattning att det handlar om 40 000 personer som befann sig vid Rocksjön.

– Det är helt otroligt att Jönköping kan slå Göteborg. Det var 35 000 där och här är det 40 000, sa Christoffer Persson, som alltså i fjol vann SM-guldet med Frölunda.

Så var guldfirandet - alla klockslagen:

13.30:

15.00:

16.00

16.15:

17.00:

Så blir guldfirandet - alla klockslagen:

13.30: HV71:s kortege avgår från Husqvarna AB. Därifrån går den via North Bank Supporters klubblokal och vidare in till centrala Jönköping. Kortegeväg: Esplanaden-Huskvarnavägen-Österängsvägen-Huskvarnavägen-Östra Storgatan-Kyrkogatan-Södra Strandgatan-Odengatan.

15.00: DJ Jonas Vogel äntrar scenen i Knektaparken och spelar hyllningsmusik.

16.00: Under ledning av Håkan Eng och Mia Isaksson minns vi den gångna säsongen. På scen intervjuas tidigare guldhjältar, supportrar och andra eldsjälar. Crut och Fair Play Band underhåller. Tal av Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande m.fl.

16.15: (cirka) Kortegen med HV71 väntas anlända till centrala öster.

17.00: (cirka) Guldhjältarna anländer till Knektaparken.