Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se när David Gustafsson slår till med första NHL-målet: "Jag hörde bara att killarna började jubla"

Poänglös efter 17 NHL-matcher. Men i den 18:e slog David Gustafsson till med sitt första NHL-mål – efter en soloprestation.

HV-talangen tog överraskande en plats i Winnipeg Jets NHL-trupp och hade fram till torsdagsnatten svensk tid funnits på isen i 17 av säsongens 23 matcher.

I hans 18:e, borta mot San Jose Sharks, bidrog han till segern med sitt första NHL-mål.

Det var vid ställningen 1–1 i slutet av den första perioden som 19-åringen slog till med ledningsmålet för sitt Winnipeg. Han drev upp från egen blålinje, dribblade förbi världsbacken Erik Karlsson och sköt in pucken i krysset med en försvarare framför sig. Ett minst sagt snyggt första NHL-mål för den förre HV-centern.

2–1-målet var också vägvinnande för bortalaget som sedan gick ifrån till seger med 5–1. För Gustafsson blev det förutom hans första mål och poäng en istid på 8:33 minuter och en tekningsstatistik på 75 procent.

När David Gustafsson mötte media efter matchen var han givetvis överlycklig.

– Jag tänkte bara på att få pucken ut ur zonen och plötsligt var jag en mot en mot backen. Jag tänkte bara att jag skulle försöka få iväg ett skott, och jag såg inte att pucken gick in. Jag hörde bara att killarna började jubla. Jag blev väldigt överraskad efter målet men det var härligt att den gick in.

Gustafsson medger att det var ett snyggare första NHL-mål än vad han hade föreställt sig på förhand.

– Absolut, jag förväntade mig nästan att mitt första mål skulle vara en puck som studsade in på något sätt men det här var ju ett fint mål.

Precis som i HV71 får Winnipeg-spelarna ge en hjälm till matchens lirare i omklädningsrummet efter matchen. Efter matchen mot San Jose gick den till Gustafsson.

– Ja, det var fint av killarna att jag fick den, säger han till media med ett stort leende.