Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se när HV71:s guldhjälte slår till – gör karriärens första NHL-mål

Han öser in poäng i farmarligan – nu kom också första målet i NHL. HV71:s förre guldhjälte Kevin Stenlund, 23, slog till för sitt Columbus Blue Jackets i segern mot Detroit Red Wings i natt.

Kevin Stenlund, som vann SM-guld med HV71 säsongen 2016-2017, har fört en någorlunda anonym tillvaro i NHL efter att han lämnade Jönköping.

Tills nu har 23-åringen endast fått chansen i en handfull NHL-matcher för Columbus Blue Jackets, desto bättre har det gått i farmarligan, AHL, med Cleveland Monsters – där han öst in poäng.

Kevin Stenlund har inlett årets säsong starkt, gjort 16 poäng på 27 matcher och uppenbarligen bevakats noga av NHL-organisationen.

– Mitt självförtroende är högt, puckarna går in och det blir en boost för självförtroendet. Det var lite frustrerande i början, men nu har det blivit lättare. Jag spelar lite hårdare också, då underlättar det, sa Kevin Stenlund till Blue Jackets hemsida, om att få chansen i veckans NHL-möten mot Washington Capitals och Detroit Red Wings.

I måndags mot Capitals blev han poänglös, men sen kom det förlösande första NHL-målet mot Red Wings, natten mot onsdagen, svensk tid.

– Alla mål räknas. Det var inte snyggt, men jag tar det, säger Kevin Stenlund, till CBJ Radio om första målet som kom i powerplay och som styrdes in av en motståndarspelare.

Det innebar en 3-3-kvittering i andra perioden i en match som till sist slutade med en 5-3-seger för Blue Jackets – och alltså Kevin Stenlunds första NHL-poäng.

– Det är stort, säger han efteråt om att få chansen i numerärt överläge. Det är en stor del av mitt spel och jag njuter av det. Nu gick det bra.

Kevin Stenlund noterades för åtta minuters istid i segern. Närmast väntar möte mot Los Angeles Kings på torsdag. Det återstår att se om Stenlund då får chansen igen.