Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se upp för vuxna – nu är de ute och vandrar

Det är inte bara säsong för att vara utomhus. Det är även säsong för vuxenvandringarna som kommer att sträcka sig till första helgen i november.

Vuxenvandringarna kom igång redan förra sommaren. De administreras av socialens fältsekreterare, men utförs av föreningar i kommunen, som får en slant för besväret – att användas i deras verksamhet.

De personer som ska ut och vandra börjar med en träff på fredagen, där de får en genomgång av arbetssätt, får de jackor de ska ha på sig för att synas, och får tillgång till en bil för att kunna förflytta sig.

Efter passet ska de rapportera till fältsekreterarna om vilka platser som har besökts och eventuella händelser.

– Föreningarna som gick förra året var väldigt nöjda med att de fick vara med och hjälpa till att göra en insats. Det är ett ypperligt sätt för föräldrar, morföräldrar och andra vuxna att ställa upp, och man får se något annat än sin egen ort eller kvarter, säger fältaren Reshat Shabani.

Den samlade meningen efter en säsong är att det inte händer så mycket på kvällar och helger.

– Vuxenvandring handlar om att representanter från föreningar finns på plats i kommunen för att öka vuxennärvaron i samhället. Det är ett jättebra samarbete mellan kommunen och föreningarna och de flesta som vandrar är kommuninvånare som har kännedom om olika platser där ungdomarna vistas, säger Patricia Ekström som också är fältare.