Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Serieförslagen lagda: Hett derby väntar i tvåan

Det kan bli flera heta lokalderbyn nästa säsong, enligt Svenska fotbollförbundets serieförslag för säsongen 2020.

Svenska fotbollförbundet har skickat ut sitt remissförslag för serieindelningar i division 1-3 för herrar och division 1 för damer. Distriktsförbunden och berörda föreningar ska få tid att komma med synpunkter innan serierna fastställs av förbundsstyrelsen.

Med nuvarande förslag kan man se fram emot ett antal höjdpunkter i lokalfotbollen.

I damernas division 1 ser det ut som att Husqvarna FF och Mariebo IK fortsätter att tampas om vilket lag som är bäst i stan. Tidigare har det talats om en eventuell hopslagning av damlagen men enligt serieförslaget kommer klubbarna fortsätta att spela var för sig.

Det blir också länsderbyn mot IFK Värnamo som tagit sig tillbaka till ettan.

I herrarnas division 1 Södra kommer Assyriska IK att stifta bekantskap med fyra nya lag. Ett av dem är Motala AIF, som Christer Persson basade över förra säsongen. Maif lyckades inte kvala sig upp, men får trots allt spela i ettan eftersom norrettanlagen Carlstad United och Karlstad BK slagits ihop.

Det ser ut att bli härliga, och på vissa håll efterlängtade, derbymatcher mellan IK Tord och Husqvarna FF i division 2 Östra Götaland.

De båda lagen har enligt förslaget hamnat i samma serie och förutom två derbyn kan de börja planera för många bortaresor söderut.

Två lag från trakten spelar i herrarnas division 3 nästa säsong. Råslätt åkte ur tvåan och Waggeryd gick upp från fyran. Tenhults IF åkte ur trean och får rikta in sig på division 4.

För Råslätts del blir det många nya bekantskaper och enbart bortaresor västerut. Bland annat blir det en bortamatch på Öckerö i Göteborgs skärgård.

Waggeryds IK kan se fram emot flera Smålandsderbyn. I samma division 3-serie finns nämligen Anderstorp, Gislaved och Gnosjö.

På fredag ska serierna fastställas av förbundsstyrelsen.