Enligt parkens egna rapporter ökar antalet anmälda sexbrott på Liseberg, som är ett mycket populärt turistmål under den svenska sommaren.

– Jag tycker att det är rent ut sagt bedrövligt att unga tjejer ska utstå det. Det är för jäkligt, säger Anders Börjesson, chef för Citypolisen, till .

LÄS MER: Matsnusk på Liseberg

Lisebergs informatör Annika Risberg:

– Vi har sett en ökad tendens och att fler rapporterar att de utsatts för sexuella ofredanden de senaste åren. Om det beror på att det sker fler eller att fler vågar prata om det kan vi inte säga, säger Risberg.

GT.se: Sker det fler sexofredanden nu än förut, eller är det så att man inte anmälde det i lika stor utsträckning tidigare?

– Svår fråga, men vi är väldigt måna om att människor som råkar ut för sådant ska anmäla, det är väldigt viktigt. Vi har alltid en diskussion med arrangören kring hur man kan förebygga sådant och hur man kan tänka. Där är vi ganska offensiva tillsammans med våra arrangörer, säger Anders Börjesson hos polisen.

Sexuella ofredanden är inte de enda brott som sker på Liseberg.

I polisanmälningarna, som GT.se tagit del av, framgår det att en person gått till hämndattack efter en påkörning i radiobilarna, en annan burit vapen och en tredje blivit drogad på en krogshow. Vanligast är stölder i olika former.