Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista repetitionen inför Fågelforsniornas kabaré

Ljudet lägger av, borden skrapar när de flyttas och många är lite nervösa. Efter bara 2,5 veckas förberedelser, inklusive idéer, scenografi och pluggande av repliker är det dags för niornas kabaré att under tisdagen gå över i skarpt läge.

Men ta det lugnt! Det här är någonting som alla Fågelforselever har gått igenom, sedan urminnes tider - inklusive många i publiken. De vet precis hur eleverna känner.

Två föreställningar planeras; en klockan 18 och sedan ytterligare en två timmar senare. Men det blir också, vilket väl kan ses som generalrepetitioner, ett par föreställningar för skolans andra elever under tisdagens ljusaste timmar.

Vi stannar för att titta under några minuter . Det handlar bland annat om en ny typ av kläder. Och om hur det kan gå till att boka en flygresa. Och så en hel del musik och dans förstås.

Magnus, Martin och Velora, lärare och fritidspedagog, kollar kritiskt, men ger betydligt mer ros än ris.

- Det här började som en Ferrari utan motor. Nu håller den på att komma på plats, säger en kille som sitter och väntar utanför teatersalongen.