Tillslaget i Undenäs i norra Skaraborg den 2 november 2015 genomfördes av polisen i Skaraborg i samarbete poliser från Jönköping. De sex män födda på 1980-talet som greps vid tillslaget är sex hemmahörande i Småland, den sjunde i Skärholmen.

De åtalas samtliga för grovt narkotikabrott.

Det handlar om stora mängder cannabis som tillverkats i Skaraborg och sedan sålts vidare i Jönköping, Stockholm och Eksjö.

Det är i alla fall som finns med i åtalat.

Det handlar om narkotika för mycket stora belopp och i åtalet yrkar åklagaren också att man tar flera fordon och kontanter i beslag. Männen har också låtit utföra underhållsarbeten i relativt stor skala på industrifastigheten. Detta anser åklagaren talar för att produktionen varit mycket omfattande.

Även knark har tagits i beslag.

Åtalet innehåller även i vissa fall åtal som rattfylleri och langning.

Huvudmännen i den stora narkotikahärvan består av en 34-årig man från Eksjö, en 34-årig man från Skärholmen, en 30-årig man från Eksjö, en 30-årig man från Eksjö, en 35-årig man från Jönköping, en 33-årig man från Jönköping och en 35-årig man från Eksjö.

Den 35-årige Jönköpingsbon är den som köper in fastigheten i Undenäs. Därefter börjar planeringen för tillverkningen genom att bland annat se till att ljus, ventilation och en del andra saker är perfekt för cannabis tillverkning.

På den punkten lyckas männen.

Sedan ska de enligt utredarna i olika konstellationer deltagit i tillverkning och i en del fall också ren langning.

Den 35-årige Jönköpingsbon åtalas bland annat för fem fall i Jönköping och ett fall i Kista. På de affärerna ska han sammanlagt dragit in 585 000 kronor.

Och det är bara toppen på ett isberg.

Männen krävs också i olika konstellationer på mångmiljonskadestånd. Sammanlagt handlar det om 9,5 miljoner kronor.

Om männen fälls kommer det att bli mycket kännbart för de flesta av de inblandade.