Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skilling 500 framflyttat till 2021

Organisationskommittén för Skilling 500 har beslutat att flytta tävlingen till 2021.

Skilling 500 skulle i år ha körts som en deltävling i rally-SM 2020, som en del av Skillingaryds Motorklubbs femtioårsjubileum, och avgjorts 26–27 juni.

Nu blir det inte så på grund av coronapandemin men Svenska Bilsportförbundets Rallyutskott har beslutat att tävlingen blir garanterad SM-status 2021 i stället och Skilling 500 kommer då att avgöras 18–19 juni.

”Vi tror att detta är bäst för både tävlande, klubbens medlemmar och våra samarbetspartners. Dessa har nog med att hålla sitt vardagsliv och ordinarie verksamheter igång i dessa svåra tider utan att behöva tänka på ett rally flyttat till senare i höst. Vi räknar med att det mesta av det arbete som lagts ner inför årets tävling kommer att kunna användas och det ger då några fartfyllda dagar i Vaggeryds och Gnosjö Kommuner nästa år. Nu hoppas vi att alla runt om i landet som drabbas fysiskt, psykiskt, socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen i livet att se fram emot med glädje, till exempel Göhlins-Skilling 500 i juni 2021”, skriver organisationskommmittén i ett pressmeddelande.