Seniorerna i Silver Snipers har ägnat den senaste månaden åt att träna på datorspelet Counter Strike. Medlemmarna är nöjda med debuten på Dreamhack.

Det var två tuffa matcher. Vi vann inte, men det var väntat. Vi har ju inte spelat så länge och ungdomarna är fantastiskt duktiga, säger Wanja Godänge.

Hon är ändå nöjd med sin insats under spelet. Teamet följde sin strategi på bästa sätt.

Jag fick in tre skott på raken i en rond.

Ungdomarna har tagit emot seniorerna med öppna armar, inte minst på Dreamhack Winter i Jönköping.

De älskar oss. Vi har fått så mycket stöd och jag kunde knappt ta ett steg utan att bli plåtad och skriva autografer, säger Wanja Godänge.

Det nybildade e-sportlaget Silver Snipers består av fem medlemmar, den yngsta är 62 år och den äldsta är 81 år. Wanja "Knitting Knight" Godänge, som är 63 år, såg en annons som efterlyste äldre personer som är intresserade av e-sport.

Jag funderade inte länge. Det var en utmaning, en chans jag inte kunde missa, säger hon.

För en månad sedan började de fem medlemmarna att träna under ledning av Tommy "Potti" Ingemarsson, flerfaldig världsmästare i Counter Strike.

Wanja Godänges släktingar blev ganska överraskade när de hörde om hennes nya karriär.

"Herregud", det var deras första reaktion. Nu skrattar de mest och tycker att det är roligt.

Lenovo är ett gamingföretag som står bakom satsningen med Silver Snipers. Företaget ser stora möjligheter att marknadsföra sina produkter till nya kundgrupper.

Seniorer är en starkt underrepresenterad grupp i gamingcommunityt. De har mer fritid och massor av livserfarenhet som kommer vara till stor hjälp nu när de ska utmana ungdomarna i Counter Strike på Dreamhack, men också vid andra utmaningar och tillfällen, säger Lale Johansson, marknadschef för konsumentprodukter på Lenovo.

Wanja Godänge tror också att äldre personer kan ha fördelar i spelandet.

Vi har en annan kunskapsbas och kanske inte samma press. Som äldre kan man vara cool och laidback, det är ju inte dödligt allvar. Och kanske att de andra lagen underskattar oss.

Det är först och främst väldigt roligt att spela datorspel som Counter Strike, menar Wanje Godänge. Det är en aktivitet som kan överbrygga klyftan mellan generationerna.

Ungdomar brukar kanske inte vara så pigga på att träffa tjocka släkten. Om de får veta att faster Wanja har Counter Strike hemma, så går det nog lättare.