Debatten om vattenskotrarnas som både stör allmänheten och roddarna i Jönköpings Roddsällskap har blivit en snackis. Under förra veckan gjordes , ordförande i Jönköpings Roddsällskap, som är tveksam till att roddarnas verksamhet kan fortsätta på Munksjön om problemen med vattenskoterkörningen kvarstår. Reaktionerna från läsarna lät inte vänta på sig.

Flera av de som har kommenterat delar Carter Arnolds uppfattning om att vattenskotrarna skapar problem:

”Det finns många anledningar till att förbjuda eller åtminstone begränsa vattenskotrarna i Munksjön”, kommenterar signaturen Kristina och räknar upp anledningar som exempelvis att det stör både roddare, fiskare, boende och restaurangbesökare.

”Måste säga att jag är verkligen förvånad att vattenskotrar är tillåtet på Munksjön. Nästan än mer förvånad att de vill köra skotrar där, när Vättern finns runt hörnan med mycket bättre förutsättningar. Jönköping har en unik möjlighet att göra något verkligen speciellt inom Svensk Idrott och för Sverige. Rodden bidrar inte bara till toppen utan även bredden med universitets- och motionsrodd som skapar starka band och gemenskap. Personligen ser jag hellre fler OS och VM-medaljer för Sverige än att vattenskotrar måste köra 100 km/h på en parkeringsplats till en sjö när Vättern finns hundratalet meter därifrån”, skriver signaturen Peter 0001.

”Vattenskoter bör förbjudas i munksjön. Störande element för de allra flesta. Det är nog i princip bara åkarna själva som är positivt inställda. Vattenskotrarnas kan hålla till i Vättern någonstans där som inte stör, men då saknar dom väl uppmärksamheten förstås”, kommenterar signaturen Nisse.

Men det finns också en hel del läsare som försvarar vattenskoterkörningen:

”Kom tillbaka när en lag som står över EU-lagen angående vattenskoteråkning träder i kraft. Avund är en ful vana. Gilla läget och gnäll bakom stängda dörrar istället för att lipa över småsaker via lokaltidningen. Ljud från bilar, båtar, motorcyklar, mopeder, krogar och event är vardag om man bor i en stad”, kommenterar signaturen JonteG.

”Sanslöst dåligt att påstå meterhöga vågor, hur gärna du än vill att munksjön skall tillhöra enbart Er är vi faktiskt fler som vill ta del av möjligheterna i Jönköping och dessutom betalar för det. Vad är det som ger dig rätt att ange vilka tider som gäller?”, skriver signaturen Mats Nilsson.

Fotnot: