Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skottskadad vid rånförsök på Råslätt

En person skottskadades på Råslätt under natten till lördagen. Polisen utreder nu försök till grovt rån. – Det var en skottlossning och vi åkte dit med flera patruller, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Polis larmades till Råslätt efter att personer hört skottlossning strax innan klockan midnatt. När polisen kom fram till platsen påträffades en skadad man i 35-årsåldern. Enligt polisen har händelsen inträffat i närheten av rondellen vid Råslätts centrum.

– En person var skadad. Han har utsatts för misshandel där någon form av tillhygge har använts men dessutom var han skottskadad. Det ska inte vara skador av livshotande karaktär, säger Monica Bergström på polisen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans och det är i nuläget oklart hur många skador mannen har fått.

Polisen rubricerar händelsen som försök till grovt rån. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet och det är oklart om den drabbade mannen attackerades av en eller flera personer. Men polisen berättar att det rör sig om ett personrån.

Efter händelsen var brottsplatsen avspärrad fram till morgonen och polisen har utfört en teknisk undersökning.

– Vi jobbar för att bilda oss en bra bild av vad som hänt.

Polisen jobbade under både lördagen och söndagen med dörrknackning i området.

– Det är många lägenheter i området så vi hann inte klart under lördagen, säger Monica Bergström.

Polisen är angelägen om att få in tips. Om någon har iakttagit något får man gärna höra av sig till polisen på 114 14, eller så kan man ta kontakt med poliser som är i området, säger Monica Bergström.