Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skräll i Mellon – förhandsfavoriter till Andra chansen

Det blev artisterna Mohombi med låten "Hello" och Wiktoria med bidraget "Not with me" som gick till Melodifestivalens stora final när den första deltävlingen avgjordes i Göteborg på lördagen. De stora förhandsfavoriterna Nano och Anna Bergendahl fick båda nöja sig med att få tävla i Andra chansen om fyra veckor.

Både Mohombi och Wiktoria har nått topplaceringar i Melodifestivalen tidigare med en respektive två finalplatser.

Nano, tvåa i melodifestivalen 2017, fick nöja sig med en plats i Andra chansen med låten "Chasing rivers". Till Andra chansen gick även Anna Bergendahl med "Ashes to ashes". Anna Bergendahl gjorde under lördagskvällen comeback i Melodifestival-sammanhang. Senast hon var med, år 2010, blev hon totalsegrare.

Enligt oddsen från flera spelbolag var det Nano och Anna Bergendahl som var favoriter till att gå direkt till final, men denna gång stämde alltså inte de förhandstipsen.

Bland de tre utslagna artisterna hittar vi veteranen Arja Saijonmaa med låten "Mina fyra årstider". I startfältet i Göteborg var de enda debutanterna High 15 med låten "No drama" samt Zeana och Anis Don Demina med låten "Mina bränder". De två sistnämnda bidragen fick känna på att det är tufft att tävla mot veteraner i Mello-sammanhang då de hamnade på sista och näst sista plats i deltävlingen.

Nästa lördag hålls Melodifestivalens andra deltävling i Malmö.