Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiken satt redo – då ställde Weeping Willows in konserten

Helgens konsert med Weeping Willows ställdes in samtidigt som publiken satt i stolarna och väntade på att det skulle börja. Enligt arrangören berodde det på sjukdom. – Efter noggrant röstprov beslöt vi på plats strax innan konserten att ställa in, säger Magnus Carlson i ett mejl till redaktionen.

Weeping Willows julkonsert är en oerhört populär tillställning som flertalet gånger gästat Jönköpings Konserthus. I söndags skulle årets konsert ha varit, men den utsålda salen fick en tråkig överraskning - den ställdes nämligen in med så kort varsel.

– På grund av sjukdom var konserten tvungen att ställas in. Det korta varslet berodde på att bandet in i det sista försökte genomföra föreställningen men insåg först där och då att detta var omöjligt. Biljetterna kommer att återbetalas. Weeping Willows hälsar och beklagar det inträffade, säger Camilla Fritz som är ansvarig för konsertverksamhet på Destination Jönköping.

I ett mejl berättar Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows, att det är första gången på 23 år som de har tvingats ställa in en konsert och lite mer bakgrund till anledningarna bakom:

"Alla mår bra. Men min röst höll inte måttet i går på grund av förkylning. Av respekt för publik och musik eftersom det bygger på skönsång så valde vi att ställa in. Jag var ordentligt utvilad och tagit halsmediciner och gjorde allt för att vila och få igång rösten. Men efter noggrant röstprov beslöt vi på plats strax innan konserten att ställa in. Det hade inte blivit en fulländad konsert. Det hade varit som att se en fotbollsspelare med stukad fot. Man är bara människa. Vi åker nu till Malmö och tar nya tag. Hoppas att det går bra idag. Jag mår bättre idag"