Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smylie om ångestmatcher: ”Nu är det bara spännande och kul”

 
Superettan 2019
Visa alla artiklar

Daryl Smylie vet hur det är att gå ut till match i sista serieomgången med ångestkänslor och en liten klump i magen. Känslan inför söndagens match mot Brommapojkarna är en annan, menar han. – Det här känns bättre. Nu är det bara spännande och kul, tycker Södramittfältaren inför sista superettaomgången.

J-Södra hade en träningsfri torsdag, vilket för Daryl Smylies del innebar en förmiddag i lugnets tecken och en eftermiddag med jobb.

Men det mesta just nu kretsar förstås kring det som ska hända på söndag. 15.00 sparkas matchen mellan J-Södra och BP i gång och sedan väntar knappt två timmar av förmodad dramatik på högsta nivå.

– Vissa i laget har ingen koll på vad som gäller men de flesta har lite koll. Jag vet att vi har chansen att gå direkt upp om Varberg förlorar och att det kan bli en målskillnadsaffär med Brage, säger Smylie.

Så hur är känslorna så här dagarna före avgörandet?

– Ja, det här hade man inte räknat med i början av säsongen.

J-Södra inledde med två förluster och hade ”bara” åtta poäng efter sju omgångar innan man började få lite ordning på saker och ting, för att under sommaren gå som tåget.

– Då trodde man att vi skulle vara Mjällby (klart för allsvenskan) nu men sedan kom de där fem matcherna då vi hade svårt att göra mål, funderar Smylie.

– Det var många som var spända inför matchen mot Trelleborg men nu sitter vi här med en omgång kvar och kan bli tvåa i superettan. Det är en positiv känsla, måste jag säga. Det har sett bra och avslappnat ut på träningarna under veckan.

Daryl Smylie har spelat i J-Södra sedan 2009, hunnit uppleva en och annan kvalfylld höst i dubbel bemärkelse och vet att berätta om andra känslor också. De två senaste säsongerna har de sista omgångarna handlat om att klara sig kvar i allsvenskan respektive superettan.

– Om vi tar sista matchen i allsvenskan mot Östersund (2017) det var kul då också men samtidigt fanns det något i magen. Det här känns bättre. Båda är ångestmatcher på sätt och vis men nu är det bara spännande och kul, nu är vi på väg uppåt efter en bra säsong.

Har ni snackat något om hur ni ska hantera den här situationen, eller rättare sagt alla de situationer som kan uppstå på söndag beroende på hur det går i övriga matcher?

– Vi har inte pratat så mycket om matchen mot BP än men först och främst handlar det så klart om att vi ska vinna den. Sedan får vi väl bestämma resten under tiden, beroende på vad som händer. Men det är klart att man måste ha lite koll på hur det går i övriga matcher.

– Men det kommer att bli tufft mot BP, de kämpar ju för sin överlevnad. Ett konstgräslag som vill spela fotboll, sedan får vi se om det går att göra det på Stadsparksvallens matta nu.

Smylie, vars kontrakt går ut efter säsongen, har inte börjat fundera så mycket över framtiden än. Det återstår fortfarande lite ogjort jobb säsongen 2019.

– Allt är upp till oss själva nu och för egen del känns det bra. Du pratar med en pigg och fräsch 34-åring.