I slutet av förra veckan fick gräsplanen på Studenternas IP i Uppsala godkänt av Svenska Fotbollförbundet.

Från läktarplats såg mattan grön ut, men den släppte väldigt mycket.

- Jag vet inte varför de fick spela på den här planen. Det känns inte som att den har blivit så mycket bättre, säger J-Södras Daryl Smylie.

Vad tyckte du om planen?

- Helvete... Jag ska nog inte säga någonting, de kommer säkert gnälla på vår plan sen. Det var inte så mycket sand på planen men det släppte väldigt mycket. Det gällde att anpassa sig.

Hur anpassar man sig till en sådan plan som släpper hela tiden då?

- Man får slå bollen hårdare och kanske spela ut på kanten mer, så att om man tappar boll så gör man det inte i mitten av planen.

Och det var just i mitten av planen som J-Södra hade stora problem i den första halvleken. Sirius skapade många vassa lägen - Södra skapade ingenting.

- Vi var illa ute flera gånger i den första halvleken. Vi hade väldigt svårt att ta oss ur Sirius grepp, säger Södratränaren Jimmy Thelin.

Han fick dock fart på sina mannar i den andra halvleken. Precis som i den senaste matchen mot Norrköping inledde Jönköpingslaget den andra delen av matchen piggt.

- Vi fick ett mer lugn och låg rätt i positionerna. Vi lyckades hålla Sirius utanför boxen i 88 minuter, sedan gör de mål. Ett välförtjänt mål.

Thelin valde att hålla sig diplomatisk i sitt svar om den omtalade gräsplanen,

- Det kommer att vara så hela säsongen. Vi sa innan att vi får förhålla oss till förbundets beslut och anta utmaningen.

Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf talade dock klarspråk.

- Det var ingen bra fotbollsplan, det kan alla se. Det var svårt att spela och det är flera passningar som slås bort som inte borde slås bort.

I en match där J-Södra gjorde mål på sin enda farliga chans var ändå en poäng fullt godkänt.

- Man är både nöjd och missnöjd. Det är såklart surt att släppa in ett mål så sent, men en poäng här är bra. Sirius är ett riktigt bra lag, säger Daryl Smylie.

Jimmy Thelin var inne på samma tankar.

- Att komma hit och möta Sirius kommer att bli tufft för vilket lag som helst i den här serien. Vi gör en bra insats och åker härifrån med en poäng, jag är ändå nöjd med spelarna idag.