Kilpeläinen, 19, tillbringade den förra säsongen i divison 1-laget Ljungby IK där hon producerade 23 poäng under 18 matcher.

Relaterat till artikeln

– Jag har haft kontakt med Kalmarsund och Växjö Vipers också, men Jönköpings IK hörde av sig efter säsongen och frågade om jag ville provspela för dem. Så jag åkte upp och efter det erbjöd de mig ett kontrakt, vilket jag tackade ja till, säger Alma, till Smålänningen, och fortsätter.

– Jag tyckte att det var väldigt roligt när jag var uppe och provspelade med dem (JIK), men det är en stor skillnad mot vad jag är van vid med tempo och sådant. Sen är det tre träningar i veckan och mycket längre resor till bortamatcherna, vi ska till Umeå och Karlstad till exempel.

Relaterat till artikeln

Alma är även en duktig friidrottare och är en av Sveriges snabbaste 19-åringar. Under JSM i somras tog hon sig till final på 100 meter där hon sprang på mål på 12,64 och därmed placerade sig som femma.

Friidrotten kommer hon dessutom fortsätta att satsa på.

Relaterat till artikeln

- Friidrotten är inte så aktiv under vintern när innebandyn spelas. Utan då är det mest grundträning som gäller, bortsett från inomhus-SM i februari/mars, men jag har tänkt att kombinera innebandyn och friidrotten.