Nu närmar sig Elmia Scandinavian Horse Show. Evenemanget blir ett av landets största med tävlingar i hoppning och dressyr, mässa, seminarier och en hel massa annat.

Jönköpings-Posten kommer att vara på plats alla dagar och bevaka stort och smått.

Den kvartett som arrangerar tävlingarna, Lisen Bratt Fredricson, Sylve Söderstrand, Jan Olof Wannius och Anna Bråkenhielm har slagit på stort och ett imponerande antal toppnamn kommer till Jönköping. Bland annat hela det svenska OS-laget i hoppning.

Startlistorna fylls fortfarande på. Lokala ryttare, som till exempel Emelie von Essen och Jens Wickström, kommer till start i unghästklasserna. Dressyrryttaren Mikaela Alderin-Danielsson har tre hästar med sig och får vara Jönköpings hopp i de högre klasserna med bland annat start i lördagens Grand Prix.

På torsdagen avgörs finalen i årets Volkswagen Grand Prix i hoppning, med prispengar på närmare en halv miljon kronor.

Ett annat guldkorn i programmet är på onsdagskvällen när Rolf Göran Bengtsson berättar och visar hur han väljer unghästar och sedan utbildar dem upp till Grand Prix.

Det kommer bli så inspirerande med denna form av clinic. Jag tror den kommer ge publiken riktiga ”aha-upplevelser” och ny kunskap, säger Lisen Bratt Fredricson.

Tävlingarna engagerar många av de lokala klubbarna som ställer upp med funktionärer och sköter garderoben under kvällarnas efterfester. Kommunen ersätter klubbarna med upp till 10 000 kronor för jobbet.