Flickan arbetade under söndagen på ett kafé vid Blombergs egendom vid Kinnekulle, Götene kommun. Det sista spåret efter flickan är ett sms hon skickade till sina föräldrar klockan 18.23. Det var ett meddelande om att hon på sin moped skulle åka hem till Skövde.

När kaféet stängde på söndagskvällen skildes de tre anställda utanför. Två åkte väg i en bil och 17-åringen skulle gå till sin moped som stod bakom en byggnad. Under kvällen blev föräldrarna oroliga när dotter inte kom hem och de åkte till Blomberg och letade efter henne. Flickans moped hittades nära kaféet där den hade parkerats och med nycklarna i låset och då kontaktade föräldrarna polisen.

– Vi har telefonpejlat och det visar när sms:t skickades, en kort stund senare upphörde telefonen att vara aktiv, säger Christer Fuxborg.

Sökandet efter flickan har lagts på polisens enhet för grova brott och rubriceras som olaga frihetsberövande. Insatsen leds av polisen i Göteborg.

Ägaren till gården hittade en handske i en lada där det pågår byggarbeten.

– Vi tror att den tillhör flickan. Pappan har identifierat den. Frågan är hur den har kommit dit där man bygger en spannmålssilo, säger kommissarie Lars Johansson.

Det är en typ av handske man använder när man kör moped. Polisen ska med en DNA-analys fastställa att det är flickans handske.

Polisen har begärt in uppgifter från telefonoperatörer om vilka telefoner som har använts i området, men tingsrätten har ännu inte gett det tillstånd som krävs för att polisen ska få analysera materialet.

Att nyckeln satt i mopeden kan tyda på att något hände flickan när hon skulle åka iväg, men Christer Fuxborg utesluter inte alternativet att nyckeln satt i mopeden hela dagen.

– Det område vi koncentrerat sökningarna i är med en radie av 300 meter från där mopeden stod, säger Christer Fuxborg.

Under måndagens eftermiddag och kväll pågick ett intensivt sökande kring Blomberg, med hjälp av ett stort antal poliser, hundar och helikopter. Även räddningstjänstens fordon fanns på plats vid en gödselbrunn. Inom det avspärrade området finns lantbruksbyggnader av olika slag. Flera personer sökte på ett fält norr om dessa byggnader och det kafé, där flickan sågs senast.

På tisdagen inleddes en ny genomsökning av samma område.

De anställda på kaféet har berättat för polisen om att en gäst som kom till kaféet på lördagen och som uppträdde märkligt. Christer Fuxborg förklarar att polisen ännu inte har identifierat mannen.

– Vi har fått in mycket tips, konstaterar Christer Fuxbom.

Under tisdagen stoppade polisen bilar i området och visade bilder på den försvunna flickan. Polisen välkomnade privatpersoner att söka i trakten runt Blomberg.

– Vår målsättning är att hitta henne i livet, säger Lars Johansson.

Brottet rubriceras i nuläget som olaga frihetsberövande men om inget nytt tillkommer så kommer rubriceringen ändras till människorov, enligt polisens hemsida.

Vid 16.45 meddelade polisen på sin hemsida att man kan ha gjort ytterligare ett fynd i sambandet med sökandet efter 17-åriga Lisa Holm. En militär sökpatrull har hittat ett fodral till en Iphone som enligt flickans Lisa Holms föräldrar kan tillhöra henne. Fodralet, som hittades virka 1 kilometer söder om den plats där Lisa Holm sågs senast, är taget i beslag för teknisk undersökning.

Vid 19.45 på tisdagskvällen kunde polisen meddela att en undersökning på fyndplatsen för mobilfodralet har gett resultat. Man har bland annat funnit ytterligare delar till telefonen, och platsen, en kilometer söder om kaféet där Lisa Holm sågs senast, betraktas nu som väldigt intressant i sökandet efter flickan.

Avspärrningarna på platsen har utökats, och undersökningen av platsen kommer att fortsätta under onsdagen. Under natten kommer platserna där man funnit fynd att hållas under bevakning. Polisen kommer att fortsätta genomförandet av teknisk undersökning av fyndplatsområdet så länge det är möjligt med tanke på ljusförhållanden på platsen. Även sökandet med hund kommer att fortsätta så länge det är möjligt. ”Det finns en gräns för hur länge hund och förare kan arbeta”, skriver polisen på sin hemsida.

Sökandet och de tekniska undersökningarna kommer sedan att återupptas på onsdagsmorgonen.

Vid 22-tiden ansåg polisen fortfarande att fyndplatsen, där bland annat mobildelar hittades, var det mest intressanta spåret i sökandet efter Lisa Holm.

Polisen har fått in många tips som de bedömer som intressanta. Dessa kommer att följas upp under morgondagen.

Ingen person hade under tisdagskvällen frihetsberövats, och Lisa Holm är fortfarande inte hittad. Polisen är fortfarande intresserade av att få in tips från allmänheten, och de uppmanar de som tror att de kan ha något av intresse att ringa Polisen på 114 14.