Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spirahärvan: Regionen bestrider stämningsansökan

 
Avskedad musiker på Spira
Visa alla artiklar

Region Jönköpings län bestrider den stämningsansökan som fackförbundet Symf lämnat in till arbetsdomstolen. – Vår bedömning tillsammans med vår centrala part Svensk scenkonst är att vi har ett klart bevisläge som gör att vi är beredda att bestrida stämningsansökan i Arbetsdomstolen och vi har genom Svensk scenkonst anlitat advokat för att driva vårt ärende, säger HR-direktör Joakim Silva, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Regionen: Musikern kommer inte tillbaka även om vi förlorar i domstol

Efter att såväl lokala som centrala förhandlingar brakat samman utan att parterna närmat sig varandra har fackförbundet Symf lämnat in en stämningsansökan till arbetsdomstolen.

I oktober avskedades en musiker från Smålands musik och teater, Smot, efter att Region Jönköpings län hävdat att musikern varit våldsam mot verksamhetschef Per-Ola Nilsson.

JP har tagit del av vittnesmål från de 13 musiker som var i rummet när musikern ska ha varit våldsam mot Per-Ola Nilsson. Ingen av musikerna säger sig ha sett någon våldsam handling.

Enligt Region Jönköpings län ska musikern ha knuffat verksamhetschefen flera gånger i bröstet.

– Vi har trovärdiga vittnen som intygar händelseförloppet, vilka kommer att höras i en framtida domstolsprocess, säger Joakim Silva, HR-direktör i Region Jönköpings län, i pressmeddelandet.

Även om Arbetsdomstolen dömer till musikerns fördel så kommer han inte att få tillbaka sitt arbete, enligt Joakim Silva. Istället kommer Region Jönköpings län att betala skadestånd enligt lagen om anställningsskydd paragraf 39.

Skadeståndet kan då hamna på cirka 1,3 miljoner kronor.