Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparks ledarstab är komplett: ”Överväldigad över möjligheten”

Francisco Pinto är kvar som headcoach. Tidigare i år anslöt David Torrescusa som assisterande. Nu plockar Wetterbygden Sparks in ytterligare en assisterande coach. 51-årige Haris Kapidzic är klar för klubben.

Haris Kapidzic började sin basketkarriär 1976 i forna Jugoslavien och den andrika klubben KK Leotar. 16 år senare kom Haris till Sverige och Göteborg. Där representerade han flera olika klubbar innan det bar av till Spanien för spel i landets lägre serier.

Efter att spelarkarriären var över så började en tränarkarriär och Kapidzic har diplom från Spaniens högsta tränarutbildning.

Han har coachat flera olika flick- och killag men även haft ansvar för EBA-laget Adesavi. Sedan tio år tillbaka driver han även ett basketläger i Spanien där över 1 000spelare har deltagit. Han startade även 2014 en egen förening där han än idag är ordförande och tränare för klubbens ungdomslag.

Men nu står det klart att han och familjen återvänder till Sverige.

– Jag är överväldigad över möjligheten att få komma till Sverige och få chansen att jobba med Wetterbygden Basketball. Det är klart att det betydde lite extra för mig att det var min gode vän Francisco Pinto som ställde frågan. Han är den enskilt största anledningen till varför vi nu återvänder till Sverige. Jag hoppas kunna tillföra karaktär till laget och att min internationella erfarenhet kan bidra med att laget är redo att ta nästa steg i utvecklingen. Det här ska bli spännande, säger Haris Kapidzic.

Wetterbygdens sportchef Dennis Aulander är glad över klubbens senaste rekrytering.

– När det här möjligheten öppnades upp var det inte mycket att tveka på. Nu har vi en trio coacher i Wetterbygden Sparks som jag är övertygad om kommer komplettera varandra på ett utmärkt sätt. Med en tydlig rollfördelning får nu alla coacher göra det som de är bäst på, vilket betyder att vi effektiviserar hela träning- och förberedelseprocessen.