A3 vann till slut med 81–74 men det blev spännande i slutminuterna när gästerna kröp allt närmare i poängprotokollet.

Totalt sett gjorde Sparks en av säsongens bästa insatser, kanske den bästa. Förlust med sju poäng mot mästarlaget är inte fy skam, särskilt inte med tanke på att förberedelserna inte var optimala. Sparkslaget startade resan till Umeå redan före 05 på söndagsmorgonen och kom fram till arenan en och en halv timme före matchstart.

– Med tanke på det är jag stolt över tjejernas insats, även om man naturligtvis grämer sig en smula för att vi inte lyckades vinna, när det var så nära. Det blev missar i vissa detaljer, att vi gav dem för många offensiva returer och hade för mycket turnovers (18), säger Sparkscoachen Fransisco Pinto till Wetterbygdens hemsida

– Innan matchen poängterade vi att lag som A3 inte är oslagbara, men det kräver att vi genomför matchen konsekvent utifrån vår spelplan. Det tycker jag också att vi gjorde, och vår forcering i slutet visade att vi verkligen inte var långt borta. Om vi bara hade levt in i det och trott på det från första minuten, som i slutet av matchen, så hade det kunnat sluta annorlunda.

Med en och en halv minut kvar, hade hemmaledningen krympt till sex poäng. Det var som om Sparksspelarna för första gången i matchen trodde på att de kunde vinna. Och det var nära men det räckte inte riktigt ända fram.

Samantha Cooper och Sarah Saba var bra i Sparks, liksom Emina Busatlija, som fick igång sitt trepoängsskytte. Lovisa Hjern svarade även hon för en stark insats och Emma Johansson jobbade bra mot A3:s stora spelare.