Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparks värvar från ligakonkurrenten

Wetterbygden Sparks har gjort klart med sitt tredje nyförvärv till nästa säsong.

Efter värvningarna av amerikanskan Sarah Saba och talangen Tilda Sjökvist är nu den 20-åriga guarden Lovisa Hjern klar för Sparks. Hon hämtas från ligakonkurrenten Norrköping Dolphins och beskrivs som en hungrig spelare som vill framåt.

– Efter fyra raka ligasäsonger på hemmaplan kände jag att det var dags för något nytt, framförallt att få chansen att utvecklas i en ny miljö, säger Lovisa Hjern. I det sammanhanget känns Wetterbygden som rätt plats för mig då jag upplever klubben som ambitiös samtidigt som man är en förening som hela tiden vill utvecklas. Jag tycker att vi redan nu har ett spännande lagbygge med framförallt många duktiga skyttar.

Hjern har meriter från de svenska ungdomslandslagen och spelade EM-slutspel med U20-landslaget förra sommaren.

– Jag såg Lovisa för första gången i samband med U20-landslagets EM-förberedelser här i Huskvarna för två år sedan. Redan då slogs jag av hennes frenesi och attackspel, en spelare som var totalt orädd och mer eller mindre kastade sig in i situationerna, säger sportchefen Dennis Aulander och fortsätter:

– Vi är många som både hoppas och tror att detta miljöombyte kan göra henne gott och att hon därmed är redo för att ta nästa steg. Det ska bli spännande att se Lovisa i våra färger och jag är övertygad om att vår publik kommer älska att se henne spela nere i Huskvarna sporthall, inte minst tack vare hennes uppoffrande spelstil.