1) i sakta mak kröp bland äpplena på Ica Maxi i Jönköping vållade inte bara hysteri och viss panik bland besökarna. Tv-klippet blev även det mest sedda under året.

2) pågick en vild polisjakt på Herkulesvägen/Klubbhusgatan i Jönköping. Polisen kunde till slut stoppa den jagade bilen och kunde gripa de misstänkta efter att ha slagit in en ruta på bilen. Allt filmades av en av JP:s läsare.

3) rånades Coop Konsum-butiken i Norrahammar. Den 1 december släppte polisen övervakningsfilmen för att på så sätt få hjälp av allmänheten att kunna gripa gärningsmännen. Filmen blev rejält klickad.

4) från Gränna resonerade att ”kan ungdomarna, så kan jag”. Sagt och gjort. Lasse kopplade en hoverboard till sin rullator och blev snart en webb-kändis över hela Sverige.

5) av sina skador efter att ha kört in i mitträcket på E4 utanför Klevshult i början av december. Under dagen rådde extremt besvärligt väglag söder om Vättern och SMHI utfärdade tidigare under dagen en klass 1-varning.

6) turnébuss stals i Lidköpings Folkets Park imitten av oktober. Jakten gick genom Skaraborg och polisen stoppade bussen med dubbla omgångar spikmattor. På polisens film ser man bland annat hur busstjuvarna slänger ut möbler och en back öl från bussen mot polisen.

7) flög 12 JAS Gripen-plan över Vätterbygden i form av en julgran. Många var ute för att se uppvisningen och många klickade på tv-klippet på webbsidan.

8) bild- och filmreportage i början av november om stridspiloten som i 1100 km/timmen kraschade sin J35 Draken i en mosse utanför Malmbäck var populär bland besökarna på webbsidan.

9) som en av JP:s läsare såg i Huskvarna i början av mars? Läsarfilmen som skickades in lockade i alla fall många nyfikna läsare.

10) Elmia Scandinavian Horse Show blev något av en sötchock när 6-årige Simon Valfridsson från Jönköping red in tillsammans med OS-silvermedaljören Peder Fredricson.

Här kan du ladda ner JP:s nyhetsapp Min JP till Iphone

Här kan du ladda ner JP:s nyhetsapp Min JP till Android