Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spiraaktuelle stjärnan om övergreppen: ”Jag var ett lätt byte”

Rennie Mirro är aktuell med "On the town" på Spira som har premiär 22 september, i söndags sändes hans sommarprat i P1 där han för första gången berättade om de sexuella övergrepp som han utsattes för som barn.

Det var i tioårsåldern som han började utsättas för sexuella övergrepp. Förövaren var en nära vän till familjen. 46-åringen som är aktuell med "On the town" berättade i sitt program av "Sommar i P1" om händelserna.

– I ungefär tre års tid från det att jag var tio år, blev jag utsatt för en man i min familjs innersta närhet. En man som kände alla mina vänner, en man som kände alla jag kände och en man som alla såg upp till. Men ingen såg upp till honom som jag, tydligen. Jag med mitt alldeles för stora behov av en storebror var ett lätt byte, berättade han i programmet.

Händelserna skedde under 80-talet och det var först i vuxen ålder som han vågade berätta om det för sina närmsta.

– Det var en svår kväll inne i mina föräldrars kök, men en utav de viktigaste jag haft med dem. Tillsammans som familj hjälpte vi varandra att ta oss vidare, berättade han.

Till Aftonbladet berättade han efter sommarpratet om vikten att prata om övergrepp.

"I och med programmet känns det som att både jag och min familj fått ett avslut nu. Kanske kan min berättelse hjälpa andra som varit med om liknande saker att känna att de inte är ensamma", skrev han till tidningen i ett mejl.