"Tjena Fredrik. Jag hinner verkligen inte nu. Fullt upp som vanligt. Jag ringer lite senare". 
Tio minuter senare hade Issa Iskander fortfarande inte lagt på luren, trots att han egentligen var upptagen med annat.

Issa Iskander hade alltid tid, även när han inte hade tid. 
Ville man ha tag i honom, oavsett om det handlade om rykten om spelarförvärv eller en enkel inför matchen-text, fanns det några minuter. Och skulle han, mot all förmodan, inte gå att nå tog det inte många sekunder innan han återkom med en rimlig förklaring.

Var det inte snack om sitt eget lag var han inte sen att berömma Jimmy Thelins arbete med Jönköpings Södra, flika in något om Tenhults positiva formkurva eller att Råslätt var på gång igen. 
Och ville man så gick det att få veta allt om en ung ytterback i Tord eller ett starkt tränarlöfte i någon lokal division 5-klubb. 
Issa Iskander var helt enkelt bäst på den lokala fotbollen, alla kategorier. Hade någon av oss på Jönköpings-Postens sportredaktion skrivit något negativt om Husqvarna FF fick vi ofta höra det, ibland nästan innan själva artikeln publicerats. Ibland fick vi beröm för att vi hittat de där små detaljerna i en match som blivit avgörande. Alltid öppna, raka och ärliga svar. 
Det var allt för HFF som gällde, allt för spelarna och personerna runt om klubben. 
Han var glad och stolt efter att avancemanget till division 1 säkrats mot Norrköpingslaget Assyriska en kall höstdag 2012. Han var glad och stolt när den historiska platsen till superettan säkrades efter segern mot Oddevold året därpå, men egentligen spelade det ingen roll.

Husqvarna FF hade lika gärna kunnat spela i division 6 - Issa Iskander hade brunnit lika mycket ändå.


När Issa själv gick ut och berättade om sin sjukdom i JP i början av mars beskrev han sina rädslor, att det här var hans livs tuffaste match. Men framför allt visade han en vilja att komma tillbaka, en glöd att klara kampen, att övervinna cancern. 
Han om någon skulle klara av det. Det fick kosta vad det kosta ville.

Och mitt i alla sjukhusbesök, alla månader av fruktansvärda behandlingar, skulle han vara nära Husqvarna FF, stötta den nye tränaren Mohammed Ali Khan, finnas på plats när laget spelade 0-0 mot Oskarshamn den 15 juli, eller ha ett finger med i förhandlingssnacket när Gais skulle göra klart med Edin Hamidovic för så sent som för en dryg vecka sedan. 
Jag antar att det är det som betyder att man brinner för sin sport. 

Skulle jag beskriva honom med ett ord skulle det förmodligen bli något i stil med hängiven eller engagerad, men det räcker liksom inte till.

Issa Iskander var något annat.

Han brann för den lokala fotbollen som ingen annan.


Fortsätt gärna med det, var du nu är! Tack för att du har levt med fotbollen i Vätterbygden.