Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark insats på världscupbanan av Höglund

Efter den finfina säsongsinledningen i USA tidigare i vår har JP-stipendiaten August Höglund från IKHP fortsatt leverera goda resultat i H-juniorklassen.

Höglund inledde den svenska mountainbikesäsongen med en klar seger i första deltävlingen i Swe-Cup XC i Säter följt av en sammanlagd sjätteplats på det stora internationella etapploppet Rye Bikefestival XC i Oslo.

Förra helgen knep IKHP-cyklisten en tredje plats då andra deltävlingen i Swe-Cup XC avgjordes i Vårgårda, vilket också innebär att han innehar ledningen i H-junior Swe-Cup XC totalt just nu.

Nästkommande deltävlingar körs i Falun och Borlänge de två första helgerna i juni.

Denna gångna helgen var det dags att ge sig in i den riktiga hetluften nere i Europa och Höglund gjorde ett riktigt starkt lopp på världscupbanan i Albstadt, Tyskland, där en deltävling i XCO Junior Series (juniorväldscupen) avgjordes under lördagen.

I stenhård konkurrens med de flesta av världens bästa juniorherrar på startlinjen körde han in på en mycket fin 14:e plats bland drygt hundratrettio startande.

En stark avslutning med femte bästa varvtid på sista varvet ger mersmak. Nästkommande race, XCO Junior Series, körs i Nove Mestro nästa helg.