Habo och Linköping följdes åt i första setet till tjugo poäng men efter några felval från Habo i slutet så kunde Linköping vinna första set med 25–22. Habo satte inte tillräcklig press på motståndarna som tilläts spela som de ville i sideouten.

Det andra setet fortsatte som det första och Linköping var säkerheten självt i sin sideout. Habo fick slita mer för sina poäng. Linköping var tunga i mitten och kunde även vinna andra set efter 19–25.

I tredje set justerade Habo lite i uppställningen och lät William Wymark spela libero i Habos egen serve. Detta var ett lyckat drag, men det som framför allt skilde från de första seten var att Habo satte mer press i sin egen serve.

Caleb Konrad hade en bra serveserie i början av tredje och där ryckte Habo ifrån och började även kämpa upp många bollar i försvar. Habo vann tredje set relativt enkelt med 25–16.

Det fjärde setet var jämnt till en början, men Habo satt i förarsätet hela setet. Linköping gjorde några oprovocerade misstag ibland, medan Habospelarna kämpade på alla bollar. Habo började även bromsblocka och fick upp mer bollar i försvar. Detta i kombination med bra servetryck låg till grund för att Habo vann även fjärde set med 25–22. Setbollen var otrolig spännande med massor av försvarsräddningar från båda lagen, men Habo drog det längsta strået.

Danielsson klev fram

I det femte setet var det framför allt Algot Danielsson som klev fram med bra servar och poäng i både anfall och block. Caleb Konrad gick på anfall i sin roll som passare och det gjorde han lyckosamt ett antal gånger. Även Andreas Brink och Alexander Berggren tog viktiga poäng, kort sagt alla levererade när Habo vann över Linköping för andra gången den här säsongen. Det blev 3–2 efter komfortabla 15–9 i set nummer fem.

Habotränaren Mathias Morency kommenterar segern på lagets webbplats.

– Skönt att trenden håller i sig att vi tar poäng i alla matcher under 2020. Jag kände att vi hade häng på Linköping i de två första seten men vi servade för svagt. Klart bättre servetryck i set tre och framåt, säger Morency och fortsätter:

– Vi gjorde lite justeringar i försvaret i de sista seten och vi fick upp lite mer bollar. Jag är väldigt nöjd med att killarna får upp så mycket boll, för det har vi tränat mycket på under den senaste tiden. Vi vann många av de långa bollarna i dag.

B-laget seriesegrare

Det var inte bara Habo Wolleys A-lag som hade en trevlig helg. Klubbens B-lag fick också fira. B-laget, som spelar i division 2, vann nämligen seriefinalen på bortaplan mot Trollhättans VK. Det blev en tuff match som Habo vann med 3–1 i set. Därmed säkrade laget seriesegern och ett avancemang till division 1 säsongen 2020/2021.