Mångkamps-SM:

I Varberg var det mångkamps-SM för alla klasser utan seniorer och från Hovslätts IK deltog Teodor Sobczyk i klassen P19. Två dagar med intensivt tävlande med fem grenar per dag. På lördagen var det bra väder och personbästa i längd med 6.73 meter och ganska jämnt i övriga grenar gjorde att Teo låg på medaljplats.

Teodor Sobczyk, Hovslätt, tog brons i mångkamps-SM.

Foto Privat

På söndagen var det blåsigt och regn hela dagen och detta gjorde att den tävlande inte kom upp i den nivån på resultaten som man kanske önskade.

Mest nöjd var Teodor Sobczyk med stavresultatet 4,14 efter att ha börjat tävlingen med två rivningar på ingångshöjden. Efter sistagrenen på söndagen stannade han på 6 036 poäng och detta räckte till en bronsmedalj i P19-klassen.

Lag-DM, final för damer och herrar:

I Nässjö arrangerades den traditionella lag-DM-finalen fem lag både på dam- och herrsidan var med i tävlingen. Det var samma lag som hade både dam- och herrlag. Tyvärr var inte vädret det bästa då det blåste ordentligt och även regnade en del under dagen. Detta gjorde att resultaten i många grenar kanske inte blev vad man önskade.

Hovslätts IK:s damer är fortfarande bäst och för sjunde året i rad vann man. Det är endast IFK Växjö som har fler segrar i en följd (åtta stycken). I Hovslätts lag blev det dubbelsegrar genom Johanna Bülow på 800 meter och 1 500 meter, Elina Gunnarsson vann längd och 200 meter. Övriga segrar blev det genom Ella Axén 100 meter, Linnea Volmerdal 400 meter häck, Stina Östklint 100 meter häck och Elin Rubin i diskus.

Hovslätts herrlag slutade på andra plats i lag-DM.

Foto Privat

Hovslätts herrar har också deltagit ett antal år och i år gick man en tuff kamp med IKHP om andraplatsen där stafetten blev avgörande för placeringar. Tack vare en stark avslutning på 400-meterssträckan av Antonio Dawit så säkrades placeringen. I herrlaget visade Pontus Bjärkvik att även om man inte elitsatsar så fixar man seger i spjut, Hampus Wallin vann slägga och Antonio Dawit vann också det individuella 400-metersloppet. I laget kunde också Teodor Sobczyk ingått men han satsade på mångkamps-SM.

För IKHP:s del var årets lag-DM en tydlig vändpunkt jämfört med föregående. Ett stort kliv framåt både för dam-och herrlaget, där herrarna lyckades ta hem en tredjeplats. Inte sedan 2015 har IKHP:s herrar tagit medalj vid lag-DM. Individuellt segrade Petter Gustafsson både i höjd och 110 meter häck medan unge Jonatan Lindh tog hem 100 meter. Laget vann också den avslutande stafetten på 1 000 meter.

IKHP:s herrlag slutade trea i lag-DM.

Foto Privat

För damlaget slutade det men en fjärdeplats efter en hård kamp om bronsmedaljen med Högby IF från Öland och IK Sisu från Nässjö. Den enda grensegern tog Emma Sandin i höjdhopp men många av de unga tjejerna bidrog med fina kämpainsatser.

Resultat: Damer: 1) Hovslätts IK, 73,5 poäng, 2) Ljungby, 60 poäng, 3) Högby, 47 poäng, 4) IKHP, 43,5 poäng. Herrar: 1) Högby IF, 67 poäng, 2) Hovslätts IK, 58 poäng, 3) IKHP, 56 poäng.

Kretsmästerskap för ungdomar, 8-17 år:

Under lördagen arrangerades, på Slättens IP i Habo, kretsmästerskap för alla ungdomsklasserna. Många ungdomar, speciellt i de yngre klasserna, kämpade om medaljerna.

I 17-årsklassen var det inte många som tävlade och flera av dessa tävlade på söndagen i lag-DM-finalen i stället. Även om det var en blåsig dag i Habo var det många som presterade bra resultat i grenarna.

Haboiten Ansgar Stephan, P17-klassen, hoppade hela 12,24 i tresteg men med lite för mycket medvind. Emma Sandin från IKHP, F15, följde upp förra helgens Götalandssegrar med segrar i fyra grenar. Även Teo Rogö från Habo vann fyra grenar i P11 och i F11 vann Ida Gustafsson från IKHP fyra grenar. I F13 blev Sanna Gustafsson, Hovslätt, trippelsegrare.

Utöver detta fanns det många som tog två segrar i sin åldersklass. I de yngsta klasserna åtta och nio år tävlar man inte om placeringar utan alla kastar boll, springer 60 meter och hoppar längd. När allt är klart får samtliga deltagare en medalj för sitt deltagande.

I tävlingen räknas också poäng mellan klubbarna och denna gång var det Habo som tog flest poäng med 107 poäng, IKHP var tvåa med 84 poäng, Hovslätts IK skrapade ihop 55 poäng och Lekeryd-Svarttorp stannade på elva.

I kretsmästerskapen återstår nu slägga i Bottnaryd och terräng i Lekeryd.