Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Livs minnespris går till sjukvården

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Herrarnas SM-slutspel i ishockey ställdes in på grund av coronapandemin. Men hjältar finns ändå, resonerar spelarfacket Sico. I en fin gest prisas den svenska sjukvården som slutspelets viktigaste spelare och vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy.

Hockeynews.se rapporterar på fredagen om att Djurgårdsstjärnorna Dick Axelsson och Jacob Josefson delade ut Stefan Liv Memorial Trophy – priset till slutspelets mest värdefulle spelare – till representanter för sjukvården för deras kamp under coronapandemin. Prisutdelningen ägde rum vid Karolinska sjukhuset i Huddinge utanför Stockholm (se klipp från prisutdelningen på Youtube).

”Stefan Liv Memorial Trophy säsongen 19/20 tillägnas alla sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som runt om i hela landet jobbar i fronten under den pågående pandemin”, skriver Sicos generalsekreterare Erik Zachrisson i ett mejl till juryns ledamöter. (TT-JP)