Kevin Stenlund kom till HV71:s J18-lag från Botkyrka säsongen 2012/2013 och var även lagkapten i klubbens J20-lag innan han sedermera tog klivet upp i seniortruppen.

Han är en av flera spelare som HV har fått fram i sin organisation – som 22-åringen lovordar i intervjun med Hockeysverige.

– HV har jättebra faciliteter och skolan fungerar bra där. Det ställs hårda krav, du får inte gå ur skolan utan måste sköta den för att få spela hockey. Det här gör att man blir en bra människa också, säger han.

– Samtidigt är det nära till allt och alla polare bor precis bredvid varandra. Allt ihop gör att det fungerar bra.

Efter säsongen 2017/2018 där det blev 7+15 poäng på 43 SHL-matcher gick flyttlasset till Columbus organisation där han mestadels har fått hålla till i farmarlaget Cleveland Monsters. Hittills står han noterad för fyra NHL-matcher.

– Jag tyckte att jag hade ett bra år i HV, vilket jag också var ute efter att göra då. Jag fick spela mycket, ta mycket ansvar, spelade boxplay, powerplay och fick komma in i seniorkostymen rejält. På så vis var det en jättebra säsong och jag tyckte att jag var redo att ta det steget, säger Stenlund som ser fram emot att försöka slå sig in i laget nästa säsong.

Relaterat till artikeln