Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan presenterad av Mullsjö AIS

Det alla redan visste är nu äntligen officiellt. Schweiziske storstjärnan Tim Braillard är presenterad som Mullsjö AIS–spelare. – Jag vill vara med och vinna SM-guld med Mullsjö, säger han.

Första uppgifterna om att den schweiziska storstjärnan Tim Baillard var på väg till Mullsjö AIS kom redan 4 maj.

Den 11 maj publicerade Baillards schweiziska klubb Alligator på sin hemsida att forwarden hade skrivit kontrakt med Mullsjö.

Men från Mullsjös håll har det varit mer återhållsamt. Den 15 maj ville klubben inte bekräfta att värvningen var klar.

– Vi har en dialog med honom och det känns väldigt bra, sa Mullsjös Daniel Unoson till JP–sporten då.

Nu är följetongen slut.

I konkurrens med många andra klubbar lyckades Mullsjö säkra stjärnans tjänster. På måndagseftermiddagen presenterades Tim Baillard på Mullsjös hemsida.

– I slutändan var det den helhetslösning som Mullsjö presenterade. Och de har redan ett starkt lag, vilket jag tror kommer göra att jag kan nå mina personliga mål bäst i Mullsjö. Det pressande spelsystemet är verkligen intressant och jag gillar att spela på det sättet snarare än att bara vänta in motståndarnas misstag. Sedan vet jag att publiken och atmosfären ska vara fantastisk i Mullsjö, säger Baillard till hemsidan.

Tim Baillard har spelat sju säsonger i Schweiz högstaliga och noterat 281 poäng på 200 matcher. Han har även gjort 50 poäng på 43 matcher för landslaget, där han har varit en av Schweiz mest betydande spelare. Han beskriver sig själv som en tvåvägscenter med primära styrkor i passningsspelet och tekniken.

Nu är siktet inställt på SM-guld.

– Jag vill vara med och vinna SM-guld med Mullsjö. Jag tror att jag kan vara med och utveckla spelet några specifika delar. Som både offensiv och defensiv vill jag se till att vi gör många mål framåt, å andra sidan vill jag bygga upp en stabil defensiv. Jag kan jobba mer på besluten när jag ska skjuta. Jag tar med mig min erfarenhet och hoppas kunna bidra till att vi vinner SM-titeln. För att kunna det måste träningsintensiteten vara hög och det är något jag ser fram emot och förväntar mig.

Sportchef Jesper Axell är så klart nöjd med klubbens senaste nytillskott.

– Vi är glada att vi lyckats värva Tim Braillard som är en av Schweiz absolut bästa spelare. Att han valde oss i hård konkurrens med andra intresserade klubbar är förstås väldigt roligt. Nu ska vi få Tim att trivas riktigt bra i Mullsjö, säger han till klubbens hemsida.