Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnbacken lämnade HV71 – nu VM-uttagen

Mikko Lehtonen har en stark säsong i HV71 närmast bakom sig. Nu väntar VM-spel för den skicklige backen.

Ishockey-VM i Slovakien drar igång i slutet av den här veckan och på söndagskvällen offentliggjordes Finlands VM-trupp. Den innehåller två HV-bekantingar i form av backen Mikko Lehtonen och forwarden Toni Rajala.

Lehtonen kommer från en stark säsong i HV71 men lämnade nyligen SHL-klubben och har skrivit på ett kontrakt med det finska KHL-laget Jokerit.

– Jag tyckte att det var ett bra steg att ta i min karriär. Jag har byggt upp min karriär med ett steg i taget. Det kändes som om spel i KHL var rätt alternativ just nu och Jokerit visade att de verkligen ville ha mig. Jag är glad över att det är klart, sade Lehtonen till JP-sporten när klubbytet blev officiellt.

Mikko Lehtonen kom första gången till HV71 i sluttampen av säsongen 2016-2017 och var då med och vann SM-guld. Efter en säsong i Tappara återvände Lehtonen till Jönköping och var den gångna vintern en av lagets stöttepelare och snittade mest istid av samtliga HV-spelare i både grundserie och slutspel.

Forwarden Toni Rajala, numera i schweiziska EHC Biel-Bienne, spelade i HV71 säsongen 2013-14 och gjorde då 30 poäng på 37 grundseriematcher och fem poäng på sju slutspelsmatcher.

Finland, som spelar i Grupp A, inleder sin VM-resa på fredag då match mot Kanada väntar. Tre Kronor, som spelar i Grupp B, har också sin premiär på fredag då ett möte med Tjeckien väntar.