André Calisir kommer inte att lämna J-Södra under sommarfönstret. Men det betyder att mittbacken kan komma att lämna klubben i vinter - helt gratis.

Det är lite för tidigt att sia om vad som händer efter säsongen. André är en av allsvenskan bästa mittbackar, så det finns alltid en möjlighet att han kommer ha alternativ till J-Södra. Men just nu är han inställd på att spela klart i Jönköping, sedan får vi se vad som händer, säger Gustaf Grauers, Calisirs agent.

Känner du att det är dags för honom att röra på sig för att ta nästa steg karriären?

Jag vill alltid att mina spelare ska uppåt och få så bra karriärer som möjligt, men det kanske blir ett SM-guld i J-Södra.

Pågår det förhandlingar med J-Södra om en kontraktsförlängning?

Nej. Det är klart att vi har kontakt, men vi för ingen aktiv dialog om en förlängning med dem just nu.

Finns det klubbar som har visat intresse för Calisir?

Djurgården har tidigare visat intresse för honom. Är det en av klubbarna som tycker att Calisir "är bra"?

Jag kan inte kommentera vilka klubbarna är.

Men mittbacken är som sagt inte den ende spelaren i J-Södra som kan lämna gratis efter säsongen.

Fran Mancilla, Evgeny Kobozev, Jonathan Tamimi, Joakim Karlsson, Stian Aasmundsen och lagkaptenen Tommy Thelin har även de utgående kontrakt med klubben.

Det förs diskussioner, och sedan får vi se vart de diskussionerna tar vägen helt enkelt, säger J-Södras scoutingansvarige och assisterande tränare Christer Persson.

Är planen att behålla samtliga av spelarna?

Det är två parter som ska komma överens, sedan får vi se vart det tar vägen. Det är som alltid ett pussel med truppen och vi försöker göra det så optimalt som möjligt.

När spelarna har sex månader kvar på kontraktet har de chansen att föra samtal med andra klubbar, och kan även välja att skriva ettförhandskontrakt med andra klubbar.

Något som oroar er?

Det finns alltid en risk att spelarna pratar med andra klubbar, men det är så det funkar och det är även så vi agerar gentemot andra spelare, säger Persson.