Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnparad på stora finaldagen

På söndagen avslutades Jönköping Horse Show 2019 med en riktig stjärnparad i Grand Prix-tävlingen.

Bland stjärnnamnen i Grand Prix-hoppningen, som avgjordes inför fullsatta läktare på Elmia, märktes bland andra den tvåfaldige Jerringprisvinnaren och OS-silvermedaljören Peder Fredricson och den mångåriga landslags- och toppryttaren Malin Baryard-Johnsson.

Men ingen av dem lyckades blanda sig i toppstriden på söndagen. Endast tre ekipage tog sig till omhoppningen efter en felfri ritt under maxtiden 79 sekunder. Efter omhoppningen stod det klart att årets Grand Prix-segrare i Jönköping Horse Show är Flyinges Fredrik Jönsson på Cold Play, som därmed kammade hem förstapriset på 200 000 kronor. 2018 var Jönsson med och tog VM-silver i laghoppningen tillsammans med ovan nämnda Fredricson och Baryard-Johnsson samt Henrik von Eckermann.

Tvåa blev Henriksdals Erica Swartz på Jovita och trea slutade SRF:s Filip Ågren på Cardina. Hemmahoppet Jens Wickström och Enzo, Jönköpings Fältrittklubb, slutade sexa i tävlingen.