Läs mer: Han vill sälja 70 tomter - kommunen sätter stopp

Läs mer: Insändare: Nämnd borde inte stoppa tomtförsäljning

Efter att Jönköpings-Posten berättade om Claes Stener, som inte tillåts sälja tomter i Kaxholmen, har många visat sitt stöd för markägaren.

 Det är väldigt många som har hört av sig. Alla tycker att det är vansinnigt att jag inte får sälja när det är en sådan brist på tomter, berättar han.

De tidigare Moderaterna Carin Berggren, Ola Helt, Bo Grennhag, AnneMarie Grennhag och Anders Jörgensson har även skrivit en insändare till stöd för Claes Stener.

De skriver bland annat att nya bostäder skulle innebära en utveckling av samhället och att de är bekymrade över stelbentheten på stadsbyggnadsnämnden.

 Det känns bra, framför allt förlorar man inte helt hoppet på mänskligheten, säger Claes Stener.

Området som Claes Stener vill göra i ordning tomter på är tio hektar, vilket motsvarar ungefär två procent av gårdens totala yta. Han skulle vilja bygga 70 tomter.

Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, har tidigare försvarat kommunens hållning med att man vill hushålla med jordbruksmark och att det redan byggs bostäder på annat håll i Kaxholmen.

Claes Stener har invänt att marken inte är bra jordbruksmark samt att med tanke på alla förfrågningar han får kan knappast marknaden på tomter vara mättad. Han kommer inte ge upp i första taget utan hoppas på att det blir en förändring.

Det gäller få dem att tänka om. Politiker byts ju ut då och då men det här handlar främst om tjänstemännen i Jönköping. Ju fler som blir upplysa om hur det fungerar, desto bättre, säger Claes Stener.