Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor maskinstöld – stal utrustning till ett värde av hundratusen kronor

Utrustning från en skogsmaskin har stulits på landet, söder om Hok i Vaggeryds kommun. Värdet på utrustningen bedöms vara 100 000 kronor. Polisen efterfrågar nu om tips ifall någon har sett något misstänksamt i området.

En skogsmaskin ställdes obemannad vid ett arbete söder om Hok i onsdags. När arbetarna återvände till maskinen under fredagen hade det stulits utrustning till ett värde av 100 000 kronor.

– Det är oklart exakt när det här har inträffat då maskinen har stått där i väntan på arbete. Det var någon form av teknisk utrustning som hade stulits, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson för region Öst.

En anmälan om stöld ska upprättas.

– Vi har varit på plats och gjort en teknisk undersökning samt dokumenterat omständigheterna, säger Björn Öberg.

I nuläget har polisen ingen misstänkt för brottet.

– För oss har det handlat om att se om det kan finnas några spår efter en brottsling på platsen. Det försvårar ju för oss när vi inte kan fastställa när stölden har skett men vi är måna om att få tips ifrån allmänheten. Om någon minns sig ha sett någonting i området mellan onsdag och fredag får de gärna höra av sig till oss på polisen, säger Björn Öberg.