Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor trupp från Vätterbygden åker till UEM i mountainbike

Nästa vecka arrangeras ungdoms-EM i Mountainbike i Italienska Pila i Aostadalen. I år kommer nio cyklister från IKHP och Hallby delta i tävlingen

Ungdomarna från södra Vätterbygden kommer att få mäta sig med 586 andra cyklister från 29 olika länder. I år att det nytt deltagarrekord på tävlingen och konkurrensen förväntas att bli stenhård.

Ungdomarna är laddade och sugna. Några har varit med tidigare och för några, som gör debut i så här stora internationella sammanhang, handlar det kanske mest om att få en kul upplevelse och skaffa sig erfarenhet.

Tävlingen avgörs på drygt 2000 meters höjd så bara det blir en ny erfarenhet för flera av ungdomarna.

Under veckan ska det köras stafett (XCR) och sprint (XCE) innan veckan avslutas med det stora XCO-racet (Cross Country Olympic). Sprintkvalets tid på tisdagen ger seedning till starten på lördagens XCO. Det kommer att bli tight och tufft. I pojkarnas U17-klass beräknas det komma ca 195 cyklister till start.

Man tävlar i klassen U15 och U17 som i Sverige kallas för P/F 13-14 resp P/F 15-16.